Rikssamlingsjubileets logo

Se bildene fra feiringen!

Embla

Freds- og kvinneskipet Embla fortøyd ved Møllebukta i Hafrsfjord.
Foto: Rogaland Fylkeskommune

Skipene fra Bjørkedalen

Fire av skipene som deltok i feiringa var bygget i Bjørkedalen av Jacob Helseth. Her ligger de side ved side til kai i Haugesund. Fra venstre: Haakon Haakonson, Tyra, Embla og Bygstadskipet.
Foto: Rogaland Fylkeskommune

Gaia og Saga Farmann på plass i Haugesund

Gaia og Saga Farmann kom seilende helt fra Vestfold for å delta i Rikssamlingsjubileet. Her er de på plass utenfor Hotel Maritim og klare for åpningsseremoni.

Gyda og Flintskallene

I anledning jubileet satte regissør og skuespiller Torfinn Nag sammen denne gruppa som tok navnet Gyda og Flintskallene og framførte utdrag fra forestillingen “Hårfagre” av Erling Gjelsvik.  Fra venstre: Terje Torkildsen, Tore Nordtun, Tom Reidar Bratteli, Svein Solenes, Jill Tonje Holter, Torfinn Nag og John Austvold. Haugesund foto: Rogaland fylkeskommune

Helge Ask ankommer Haugesund

Det 17 meter lange vikingskipet Helge Ask hører til ved vikingskipsmuseet i Roskilde og ble fraktet på trailer fra Danmark og sjøsatt med kran på Killingøy i Haugesund. Her legger de til kai ved Hotel Maritim.
foto: Rogaland fylkeskommune

Kampoppvisning på Hafrsfjordkaupangen

Vikingmarkedet Hafrsfjordkaupangen i Møllebukta var en integrert del av Rikssamlingsjubileet og bød blant annet på sverdkamp anno 872.
foto_Rogaland fylkeskommune

Klang av oldtid på Utstein

Ensemblet Klang av Oldtid framførte bestillingsverket Ár av Øyvind Mæland både ved Haraldshaugen, Avaldsnes, Utstein og Ytraberget i løpet av jubileumsperioden. Etter ønske fra komponisten ble bygget en båtlignende installasjon rundt ensemblet.
foto: Rogaland fylkeskommune